Jul och solen skiner

Då var den här julen över till sist och vi har haft det helt fantastiskt. Det är så skönt när Kim är ledig och vi kan vara tillsammans lite mer. Vi har haft trevliga dagar och kvällar tillsammans med släkt och familj och ätit god mat så att man nog är mätt fram till nyår! 
 
I morse vaknade jag tidigt och termometern visade på -11 grader här. Det var en riktigt köldknäpp från ingenstans då vi hittills mest har haft plusgrader, ganska många dessutom! Men i takt med att timmarna gick så smög solen fram på en klarblå himmel och trots den bitande kylan så var det underbart att ta en promenad till affären tillsammans med Kim och Thimmy. Solen har verkligen lyst med sin frånvaro under de senaste veckorna och det gråmulna, blöta och råkalla vädret har nu ersatts av en ljus och solig vinterkyla. Visserligen fryser man häcken av sig efter en stund utomhus men man blir faktiskt riktigt glad av att kika ut genom fönstret och se frosten gnistra i solen. 
 
Min julledighet kommer att präglas av ett osunt antal timmar med böckerna för att allt ska hinna bli klart innan den nya terminen startar. Men jag hoppas att jag kan vara effektiv och att några kilon kommer att lätta från mina axlar för varje dag som går. Idag ska jag lämna in minst två färdiga uppgifter som jag sedan kan stryka från to-do-listan. Underbart! 
 
Men först ska jag bege mig till stallet för att pyssla om djuren i kylan. Mocka, fodra, fixa vatten i iskalla hagar och strö upp ordentligt i lösdrifterna står överst på listan före insläppet. Men en eller annan rykt ska väl också hinnas med kan vi hoppas :)